x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O femeie ucisă și 12 persoane rănite într-un atac cu cuțit într-un mall din Beijing

O femeie ucisă și 12 persoane rănite într-un atac cu cuțit într-un mall din Beijing

11 Feb 2018   •   14:00
O femeie ucisă și 12 persoane rănite într-un atac cu cuțit într-un mall din Beijing

O femeie a fost ucisă şi alte 12 persoane au fost rănite duminică la Beijing într-un atac cu cuţit comis de un bărbat într-un mall dintr-un district comercial aglomerat al capitalei chineze, a anunţat poliţia, într-un scurt comunicat, transmite Reuters. 

Agresorul a fost reţinut de poliţişti, care l-au identificat în persoana unui bărbat de 35 de ani originar din provincia Zhu din provincia Henan, din nordul ţării. 

Trei bărbaţi şi zece femei au fost transportaţi la spital în urma rănilor suferite. Una dintre femei a decedat, dar ceilalţi nu au răni care să le pună viaţa în pericol, a indicat poliţia. 

Atacul a avut loc în cursul după-amiezii de duminică, la Joy City Mall din districtul Xidan. 

Bărbatul a recunoscut că a comis atacul pentru 'a-şi exprima nemulţumirea', menţionează comunicatul poliţiei, fără alte precizări. 

Postul de radio Beijing a postat pe contul de WeChat imagini cu pete de sânge împrăştiate pe podeaua mall-ului şi cel puţin o persoană rănită transportată de la locul atacului. 

Infracţiunile cu violenţă sunt rare în China, mai ales în oraşele mari, unde măsurile de securitate sunt stricte. Cu toate acestea, în ultimii ani au avut loc mai multe atacuri cu cuţite sau topoare, multe având drept ţinte copii. 

În 2015, poliţia a arestat un bărbat care a ucis cu sabia o chinezoaică şi a rănit un cetăţean francez în districtul comercial şi de distracţii Sanlitun din Beijing. 

Astfel de atacuri sunt puse adesea pe seama unor persoane cu tulburări minate sau care trec prin perioade dificile. 

Cuţitul este arma preferată de agresori, dat fiind regimul foarte strict al armelor de foc în China.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: China beijing mall atac cu cutit