x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O poveste zguduitoare: O fetita de 13 ani a salvat 15 vieti!

O poveste zguduitoare: O fetita de 13 ani a salvat 15 vieti!

03 Iun 2018   •   12:55
O poveste zguduitoare: O fetita de 13 ani a salvat 15 vieti!

Charlotta Mitchell avea 13 cand a murit, la inceputul lunii mai, rapusa de o boala crancena si necrutatoare. Dupa ce medicii i-au pus infioratorul diagnostic - glioblastom, cel mai agresiv dintre tumorile cerebrale maligne - Charlotta a mai trait sase saptamani.

 

Evolutia bolii a fost atat de galopanta, incat Charlotta nici nu a apucat sa inceapa tratamentul. A avut insa timp sa ia o decizie importanta - sa devina donator de organe. Astfel ca, acum, ea poate schimba in bine viata a altor 15 oameni.

Mama tinerei, Caren, spune ca fiica ei a avut intotdeauna un foarte dezvoltat simt al adevarului, al dreptatii. Mereu sarea in ajutorul altora. De aceea a acceptat bucuroasa sa devina donator.

Caren este covinsa ca si ati parinti ai carui copii sufera de afectiuni nemiloase ar trebui sa discute cu ei acest subiect. Potrivit legislatiei britanice, extragerea de organe nu este posibila fara acordul donatorului, ceea ce inseamnca si copiii trebuie sa ia singuri o hotarare in acest sens.

Potrivit Daily Mail, Charlotta si-a donat, printre altele, inima, pancreasul, rinichii, cornee, piele si oase. "Ma bucur cand ma gandesc cati oameni a ajutat fiica mea. De altfel, este singurul lucru care imi da putere sa merg mai departe", a spus Caren. 

×