x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O fetita parasita de parintii romani

O fetita parasita de parintii romani

21 Ian 2005   •   00:00

Autoritatile din Valencia au anuntat saptamana trecuta ca vor lua sub tutela o fetita de 12 ani de origine romana pe care au descoperit-o in noaptea de marti spre miercuri intr-un parc din localitatea Torrent.

ANA-MARIA LUCA

VALENCIA. Patronii spanioli nu-si lasa angajatii sa-si caute copiii pierduti
Copila a fost gasita de politia locala din Torrent murdara si aproape inghetata de frig, in plina noapte, in parcul Hort de Trenor din localitate. Ea a raspuns la numele de Iovana, iar autoritatile au aflat ca este fiica a doi imigranti romani si ca nu stie limba spaniola.

Politistii o cautau de aproximativ 24 de ore, pentru ca disparitia ei fusese anuntata la politia din Torrent cu o zi inainte. Persoana care a sunat a refuzat sa spuna cine este.

Desi au anuntat in toate mijloacele de informare in masa ca au gasit copila, parintii ei nu au aparut deloc la centrul de ajutor social unde a fost adapostita. Fetita a fost mutata intr-un centru pentru copii finantat de guvernul valencian in localitatea Alboraia si va ramane acolo pana cand tribunalul va lua o decizie in privinta tutelei. Parintii ar putea sa nu-si mai poata lua copilul inapoi niciodata daca justitia spaniola va hotari sa ii decada din drepturi pentru neglijenta.

UN PRESUPUS VAR. A doua zi dupa ce a fost gasita aproape inghetata in parc, la centrul unde se afla fetita a venit un barbat care pretindea ca este varul ei si ca locuieste cu el. Barbatul a vrut sa o ia cu el pe baza unui pasaport despre care spunea ca este al tatalui Iovanei. "Varul" a pretins ca el a fost cel care anuntase disparitia fetitei cu o zi inainte.

Responsabilii nu i-au permis sa plece cu fetita, pe motiv ca doar parintii au acest drept, conform legislatiei spaniole. Barbatul a motivat ca nici mama care, conform lui, se numeste Denisa si nici tatal copilei, nu pot veni sa o ia acasa. Cei doi imigranti romani lucreaza in localitatea Burriana si nu pot pleca de acolo de teama ca vor fi concediati. Presupusul var al fetitei a explicat autoritatilor ca fetita nu s-a mai intors acasa dupa ce o femeie a trimis-o sa cumpere paine. Pe de alta parte, varul a mai spus ca fetita nu a mers niciodata la scoala si ca nu locuieste la Valencia, asa cum spusese ea. Ci ca sta cu el la Torrent. Nici el nu a stiut de cand.
×
Subiecte în articol: diaspora fetita