x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O furtună de nisip din Mongolia a învăluit capitala chineză Beijing

O furtună de nisip din Mongolia a învăluit capitala chineză Beijing

28 Mar 2018   •   19:19
O furtună de nisip din Mongolia a învăluit capitala chineză Beijing

Indicele calităţii aerului s-a situat miercuri la Beijing la un nivel considerat periculos pentru sănătate, ca urmare a unei furtuni de nisip provenită din Mongolia şi care a învăluit capitala chineză într-un nor de praf şi poluare reducând considerabil vizibilitatea, relatează EFE. 

Concentraţia de particule în suspensie PM10 a atins aproximativ 1.988 micrograme pe metru cub, astfel încât serviciul meteorologic de la Beijing a emis un avertisment de cod albastru, de gravitate medie. 

A fost declarat însă codul portocaliu pentru smog, al doilea ca gravitate, având în vedere că particulele de PM 2,5 din aer (mai mici şi mai nocive) s-au situat la aproape 200 de micrograme pe metru cub în zona urbană. 

Autorităţile au avertizat că alerta va fi menţinută pe întregul parcurs al zilei în regiunile din nordul ţării, unde astfel de furtuni sunt destul de frecvente primăvara ca urmare a vecinătăţii deşertului Gobi. 

Guvernul chinez încearcă de mulţi ani să lupte împotriva acestor furtuni în zonele aride din nordul ţării, prin programe de împădurire, şi, deşi a reuşit oarecum să reducă numărul acestor dezastre naturale, acestea au loc în fiecare primăvară.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: beijing mongolia furtuna de nisip