x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O furtună puternică a lăsat peste 250 de mii de locuințe din Franța fără curent electric

O furtună puternică a lăsat peste 250 de mii de locuințe din Franța fără curent electric

04 Feb 2017   •   14:17
O furtună puternică a lăsat peste 250 de mii de locuințe din Franța fără curent electric
Sursa foto: krystiano

Peste 250.000 de locuinţe din sud-vestul Franţei au rămas fără electricitate pe fondul unei furtuni ''excepţionale'' cu rafale de vânt de 150 de km pe oră, relatează sâmbătă AFP. Până în prezent nu au fost anunţate victime, însă s-au înregistrat mai multe pagube materiale în cele trei departamente în care a fost instituit codul roşu până la jumătatea zilei: arbori căzuţi, linii de transport a energiei electrice distruse, drumuri afectate şi schele de construcţii căzute. 

Potrivit datelor transmise de Meteo-France, vânturile ar putea ajunge la 160 de km pe oră. 

Autorităţile au indicat că cele peste 250.000 de locuinţe fără electricitate se află în departamentele Gironde, Charente şi Lande. 

Pe litoral, în celebra staţiunea Cap Ferret (Gironde) au fost înregistrate rafale de vânt de 148 de km pe oră şi valuri puternice de 8-10 metri înălţime. 

Pe fondul avertizărilor de vânturi puternice, autorităţile au interzis de la miezul nopţii transportul de bunuri cu vehicule grele în toată regiunea de sud-vest a Franţei. Circa 1.700 de camioane de mare tonaj au fost oprite, în acest scop, în zone adiacente autostrăzilor. 

Conform Agerpres, La Gironde, transportul şcolar a fost suspendat sâmbătă dimineaţă, precum şi circulaţia tramvaielor la Bordeaux, iar şcolile au rămas închise. Autorităţile au cerut populaţiei să reducă la minimum necesitatea deplasării în cele trei departamente afectate de furtună în această dimineaţă, încheie France Presse

×
Subiecte în articol: furtuna puternica curent electric