x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O jurnalistă de investigații a fost împușcată în Muntenegru

O jurnalistă de investigații a fost împușcată în Muntenegru

09 Mai 2018   •   18:53
O jurnalistă de investigații a fost împușcată în Muntenegru
Sursa foto: Facebook

O jurnalistă de investigații, care abordează crimele și corupția din Muntenegru, a fost împușcată într-un atac în urma căruia Uniunea Europeană și SUA au cerut protecția jurnaliștilor din țările balcanice. Jurnalista a fost rănită în urma atacului, scrie The Guardian.

Olivera Lakic, jurnalistă a ziarului Vijesti din Muntenegru, a fost rănită într-un atac care a avut loc în fața casei sale din Podgorica. Aceasta a fost transportată la spital și se află în afara oricărui pericol.

Poliția a declarat că atacul a avut loc în jurul orei 21:00. În momentul de față au loc căutările atacatorilor prin controale în întreaga capital și verificare camerelor de supravegheat din zona în care a avut loc atacul, potrivit poliției.

Editorul șef al ziarului Vijesti, Mihailo Jovovic, a declarat că Lakic i-a mărturisit că un bărbat s-a apropiat de ea și a împușcat-o, în timp ce alți doi au fugit.

Aceasta a mai fost atacată în urmă cu șase ani, după ce a scris o serie de articole legate de afacerile dubioase din industria tutunului. Atacatorul a fost condamnat la mai multe luni de închisoare, iar Lakic a fost sub protecția poliției pentru o perioadă.

„Nu am cuvinte ”, a scris Jovovic pe site-ul ziarului. „Pentru cât timp trebuie să se mai întâmple asta? Multe dintre articolele pe care le-a scris nu au fost anchetate (de către autorități). Cât de mult mai trebuie să trăim cu frica unor astfel de lași?”.

Premierul din Muntenegru, Dusko Markovic, a condamnat atacul și a cerut „o anchetă eficientă și rapidă” pentru a descoperi motivele, cât și persoanele din spatele atacului.

Atacul, al doilea împotriva unui jurnalist în decurs de o lună, a ridicat îngrijorări internaționale. Luna trecută, o bombă a explodat în apropierea casei unui jurnalist din orașul Bijelo Polje.

×