x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O nouă amenințare teroristă. Autoritățile germane și austriece, în stare ridicată de alertă

O nouă amenințare teroristă. Autoritățile germane și austriece, în stare ridicată de alertă

27 Dec 2015   •   19:12
O nouă amenințare teroristă. Autoritățile germane și austriece, în stare ridicată de alertă

Autorităţile din Germania şi Austria se află în stare de alertă, după ce sâmbătă poliţia austriacă a anunţat că a primit din partea unui serviciu secret străini 'prieten' un avertisment cu privire la riscul unor atentate teroriste ce s-ar putea produce în mai multe capitale europene între Crăciun şi Anul Nou, transmite DPA.

Totuşi, poliţia a insistat că ameninţările nu sunt suficient de concrete pentru a justifica anularea unor evenimente cu ocazia apropierii Anului Nou.

Avertismentul este legat de posibile atacuri teroriste contra unor oraşe europene mari săptămâna viitoare.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei austriece, Patrick Maierhofer, a declarat pentru agenţia de presă APA că nu există 'o ameninţare concretă', dar a adăugat că un serviciu secret străin 'prieten' a informat poliţia austriacă despre faptul că mai mulţi potenţiali atacatori 'se află în drum spre Europa'.

Informaţia primită de Austria din partea respectivului serviciu secret - care nu este dezvăluit - cuprinde şi nume cu posibili terorişti, dar verificările preliminare nu au condus la confirmarea unor acţiuni iminente, se arată într-un comunicat emis de poliţia austriacă. În acest text se mai menţionează că avertismentul a fost transmis cu câteva zile înainte de Crăciun şi autorităţilor din alte state europene - de asemenea neprecizate - şi el face referire la posibile atacuri armate sau la detonarea de explozivi în zonele aglomerate.

Şi autorităţile germane au anunţat intensificarea măsurilor de securitate, pe străzi fiind sporit numărul patrulelor. De asemenea, folosirea camerelor video de securitate în locuri publice va fi extinsă.

Sursa: AGERPRES 

×