x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O nouă aroganţă din Olanda: accesul străinilor în cafenelele din sudul ţării va fi interzis din 2012

O nouă aroganţă din Olanda: accesul străinilor în cafenelele din sudul ţării va fi interzis din 2012

15 Dec 2011   •   17:12
O nouă aroganţă din Olanda: accesul străinilor în cafenelele din sudul ţării va fi interzis din 2012

Noua legislatie care vizeaza rezervarea accesului la cele circa 670 de cafenele din Olanda doar localnicilor va fi aplicata cel mai tarziu la 1 mai 2012 in sudul tarii.

"Legea va fi modificata la 1 ianuarie, insa va exista un fel de perioada de toleranta pana la 1 mai", a declarat joi pentru AFP Charlotte Menten, purtatoare de cuvant a Ministerului olandez de Justitie.

Aceasta "perioada de toleranta" ar urma sa permita cafenelelor din provinciile sudice Zeeland, Limburg si Noord Brabant, de la frontiera cu Belgia si Germania, sa creeze "un nou sistem administrativ".

"Insa daca anumite localuri vor sa o aplice inainte, pot face acest lucru", a declarat Menten, care a reamintit ca unitatile din restul tarii trebuie sa aplice noua legislatie incepand din 2013.

Teoretic, noua masura are ca scop lupta impotriva unei serii de neplaceri, precum ambuteiaje, galagie nocturna si inmultirea vanzatorilor de droguri pe strazi, provocate de afluxul de milioane de straini care vin sa se aprovizioneze cu cannabis.

Cafenelele olandeze ar urma sa devina "cluburi inchise", care vor numara maximum 2.000 de membri, cu domiciliul in Olanda si cu varsta de peste 18 ani, si nu vor mai putea, incepand de la 1 ianuarie 2014, sa fie situate la mai putin de 350 de metri de o scoala.

Proprietarii de cafenele s-au opus acestor masuri, temandu-se ca vor avea pierderi semnificative. Posesia, consumul si vanzarea cu amanuntul a unei cantitati mai mici de cinci grame de cannabis in cafenele sunt tolerate in Olanda inca din 1976. Cultivarea si vanzarea engros, controlate de grupurile criminale, sunt interzise.

×
Subiecte în articol: lege olanda străini cafenele interdictie