x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O nouă descoperire în cazul Marii Piramide din Giza

O nouă descoperire în cazul Marii Piramide din Giza

02 Noi 2017   •   15:48
O nouă descoperire în cazul Marii Piramide din Giza

Un spaţiu gol misterios a fost descoperit în Marea Piramida din Giza, iar egiptologii cred că aceasta poate fi piesa finală pentru a descoperi modul în care au fost construite piramidele, scrie The Telegraph.

Acest gol enigmatic, care are o lungime de 30 de metri este situat direct sub Marea Galerie, o rută elaborată de acces care traversează piramida. Acesta a fost găsit folosind un proces de scanare numit “muography” .

Nu este clar dacă spaţiul gol este o cameră sau un coridor ori dacă joacă un alt rol decât unul structural în construcţia piramidei.  “Ştim că acest spaţiu gol are aceleaşi caracteristici ca marea galerie”, a spus egiptologul Mehdi Tayoubi la Institutul HIP din Paris. “Este foarte impresionant”.

“Sunt sigur că există imperfecţiuni şi poate mici spaţii goale sau cavităţi în mai multe locaţii în piramidă. Ceea ce face acest spaţiu atât de interesant este mărimea, dă impresia că vrea să rivalizeze cu marea galerie”, a spus profesorul de egiptologie şi directorul de la Harvard Semitic Museum, Peter Der Manuelian.

×