x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O nouă tragedie în Orlando. Un băieţel de 2 ani a murit, după ce a fost tras în apă de un aligator

O nouă tragedie în Orlando. Un băieţel de 2 ani a murit, după ce a fost tras în apă de un aligator

15 Iun 2016   •   22:05
O nouă tragedie în Orlando. Un băieţel de 2 ani a murit, după ce a fost tras în apă de un aligator

Tentativele frenetice ale unui tată de a-şi salva copilul de un aligator, ieşit din lacul de la Disney World din Orlando, şi eforturile masive făcute pentru a găsi băiatul de doi ani au fost zadarnice. Autorităţile au anunţat miercuri moartea băieţelului, transmite AFP.


"Au trecut 15 ore. Martori au văzut copilul tras sub apă...şi este evident în acest moment că nu a putut supravieţui scufundat în această perioadă de timp", a declarat şeriful comitatului Orange din Florida, Jerry Demings, la o conferinţă de presă susţinută la prânz. "Ne ocupăm acum de familia care, fără îndoială, îşi pierde copilul de doi ani", a adăugat el.

Căutările continuau pentru găsirea corpului băiatului, tras de un aligator când se juca în apropierea familiei, marţi la 21h00, la malul unui lac artificial. "Tatăl a făcut tot posibilul, a încercat să salveze copilul, dar în zadar", a spus şeriful. Animalul avea între unu şi doi metri lungime, potrivit cotidianului local Orlando Sentinel.

Drama este cu atât mai impresionantă cu cât a avut loc în centrul domeniului pe care se află regatul feeric Disney World, care înseamnă bucurie, relaxare şi bucuria de a trăi pentru milioanele de turişti care îl vizitează anual.

Este prima oară că un asemenea eveniment se petrece în parc, în 45 de ani, informează poliţia. Conducerea parcului a închis toate plajele din Disney World care dau la lacuri sau lagune, în timp ce experţi căutau aligatorii din acele ape. Miercuri au fost descoperiţi cinci, dar nici urmă de băiat.

Lacul de pe domeniul unui luxos complex hotelier din Disney, Disney Grand Floridian, este interzis pentru scăldat, lucru indicat clar pe panouri, însă niciun avertisment nu îi previne pe cei care se plimbă de prezenţa aligatorilor.

Accidentul este o lovitură grea pentru Orlando, care câştigă de pe urma turiştilor veniţi să viziteze numeroasele parcuri de distracţii din zonă sau pentru croaziere. Acelaşi oraş a fost duminică teatrul celui mai grav atentat de la atacurile din 11 Septembrie pe sol american, soldat cu 49 de morţi şi 53 de răniţi într-un club gay. Cu două zile înainte, o tânără cântăreaţă a murit împuşcată, aminteşte AFP.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: orlando florida tragedie aligator drama copil