x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O pictură de Salvador Dali, furată în urmă cu şapte ani, a fost restituită de o bandă infracţională

O pictură de Salvador Dali, furată în urmă cu şapte ani, a fost restituită de o bandă infracţională

27 Iul 2016   •   20:40
O pictură de Salvador Dali, furată în urmă cu şapte ani, a fost restituită de o bandă infracţională

Două pânze furate în 1 mai 2009 dintr-un muzeu din nordul Olandei au fost în cele din urmă găsite, a anunţat miercuri Arthur Brand, detectiv specializat în obiecte de artă, menţionat de 20minutes.ch.

Una este opera pictorului realist catalan Salvador Dali intitulată Adolescenţă", pictată în 1941, iar cealaltă, "Muziciana" a artistei poloneze Tamara de Lempicka, realizată în 1929, a scris Arthur Brand pe contul său Twitter, fotografiindu-se cu tablourile.

Cele două pânze au fost furate în plină zi din Muzeul Scheringa de Artă realistă din Spanbroek. Câţiva oameni mascaţi au pătruns în muzeu, ameninţând personalul şi vizitatorii cu o armă. Au luat cele două tablouri de pe perete şi au fugit cu o maşină. Totul s-a petrecut în câteva minute, a spus atunci poliţia.

Picturile au ajuns la o bandă infracţională, care le-a primit ca monedă de schimb. Ea însăşi a luat legătura recent cu detectivul printr-un intermediar, a explicat Arthur Brand în cotidianul olandez "De Telegraaf".

"Organizaţia nu voia să se facă vinovată de distrugerea sau de revânzarea unor opere de artă", a subliniat detectivul, precizând că tablouri furate sunt adesea utilizate drept garanţie în tranzacţiile între bande. Detectivul a predat oficial cele două tablouri unui anchetator de la Scotland Yard, care este în contact cu proprietarul legitim. Identitatea acestuia, care împrumutase picturile muzeului, este necunoscută, a adăugat Arthur Brand.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: salvador dali adolescenta