x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O piramidă veche de 5.000 de ani a fost vandalizată în Peru (VIDEO)

O piramidă veche de 5.000 de ani a fost vandalizată în Peru (VIDEO)

02 Iul 2013   •   19:06
O piramidă veche de 5.000 de ani a fost vandalizată în Peru (VIDEO)

Un sit arheologic, recent descoperit în apropierea capitalei peruviene, Lima, a fost vandalizat la sfârşitul săptămânii trecute, o piramidă veche de 5.000 de ani fiind distrusă.

Ascuns în spatele unor coline, aproape de mare, El Paraiso este situl arheologic cel mai mare şi cel mai vechi de lângă Lima. Lucrările pentru descoperirea rămăşiţelor au început în decembrie 2012, iar, în februarie anul acesta, arheologii au descoperit prima piesă de mare importanţă: o placă veche de 5.000 de ani, din perioada precolumbiană.

Potrivit unei prime anchete, distrugerile ar fi cauzate de o societate imobiliară, în complicitate cu o familie ce locuieşte în regiune. Ministrul peruvian al Culturii a spus că distrugerile în aceste zone ce fac parte din patrimoniul naţional pot fi pedepsite cu închisoare de până la opt ani.

În centrul sitului se găseşte o construcţie de piatră, terasată, care a fost descoperită în 1965 de arhitectul francez Frederic Engel. Aceste construcţii au fost modele pentru arhitectura civilizaţiilor ce le-au urmat - preincaşă şi incaşă.

Cum arăta situl înainte...




...şi după trecerea vandalilor


×
Subiecte în articol: sit arheologic piramida peru vandalizare