x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O pisicuţă a supravieţuit miraculos unui zbor Atena-Zurich, ascunsă în trenul de aterizare

O pisicuţă a supravieţuit miraculos unui zbor Atena-Zurich, ascunsă în trenul de aterizare

de Marina Constantinoiu    |    02 Aug 2013   •   21:11
O pisicuţă a supravieţuit miraculos unui zbor Atena-Zurich, ascunsă în trenul de aterizare

Pasager clandestin insolit ‘’la bordul’’ unui zbor al companiei Swiss : un pui de pisică de numai câteva luni a supravieţuit unui zbor între Atena şi Zurich, ascuns în trenul de aterizare al unui aparat de tip Airbus.
Temperaturile, în timpul zborului, pot scădea până la minus 50 de grade Celsius, iar oxigenul este rar la altitudinile atinse de avion, a explicat purtătorul de cuvânt al companiei elveţiene, Myriam Ziesack, citată de 7sur7.be.
Pisicuţa a provocat şi o întârziere a zborului. Pe aeroportul din Atena s-a tot învârtit pe lângă aparat, până când, brusc, a dispărut. După două ore de căutare zadarnică, căpitanul şi tehnicienii au decis să efectueze zborul. ‘’Nu era niciun risc de siguranţă, altfel aparatul nu ar fi decolat’’, a precizat Myriam Ziesack. Pisicuţa n-a fost descoperită decât la Zurich, unde a fost dusă la un veterinar. Ea este ţinută sub observaţie. A supravieţuit zborului, dar are o febră puternică, a precizat purtătorul de cuvânt. Nu s-a luat nicio decizie în legătură cu viitorul ei, nefiind prevăzută o repatriere în Grecia. Pisica va fi dusă la un adăpost, după ce primeşte îngrijiri medicale.
Există şi o altă soluţie. ‘’Unii colaboratori, care au aflat povestea animalului, au fost impresionaţi şi şi-au manifestat interesul de a-l păstra’’, potrivit Myriam Ziesack.
Pisicuţa a primit, totuşi, un nume: ‘Oscar Fox’, de la ultimele litere din codul de identificare al avionului cu care a călătorit în Elveţia.




×