x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O posibilă "persoană de contact" a autorului atentatului de la Berlin, arestată în capitala germană

O posibilă "persoană de contact" a autorului atentatului de la Berlin, arestată în capitala germană

28 Dec 2016   •   17:08
O posibilă "persoană de contact" a autorului atentatului de la Berlin, arestată în capitala germană

Un tunisian de 40 de ani, suspectat că a fost în contact cu Anis Amri, presupusul autor al atentatului cu camion care a avut loc recent într-un târg de Crăciun de la Berlin şi care a fost revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), a fost arestat miercuri în capitala germană, a anunţat Parchetul federal german, informează AFP. 

"Defunctul Anis Amri a păstrat în telefonul său mobil numărul acestui tunisian de 40 de ani. Investigaţiile lasă să se creadă că el ar putea avea legătură cu atentatul", a subliniat, într-un scurt comunicat, Parchetul federal pentru probleme de terorism. 

"Rămâne de stabilit dacă aceste suspiciuni (iniţiale) vor fi confirmate de anchetă", continuă aceeaşi sursă, care subliniază că în cursul zilei de joi ar putea fi cerută o eventuală plasare a acestei persoane în detenţie provizorie. 

O percheziţie a avut de asemenea loc la domiciliul suspectului şi în magazinul acestuia, la 26 decembrie. 

Anis Amri, 24 de ani, a fost ucis vineri, la Milano, de către poliţişti italieni, după mai mult de trei zile în care acesta era dat în urmărire şi în timpul cărora el a ajuns în Italia prin Olanda şi Franţa. 

Potrivit autorităţilor germane, acest tânăr tunisian este cel care a ucis 11 oameni intrând cu un camion în mulţime la un târg de Crăciun la Berlin. De asemenea, el l-a omorât de şoferul polonez al camionului. 

Anchetatorii germani încearcă să stabilească dacă Amri, care era clasat de luni de zile drept un individ periculos, a beneficiat de sprijinul unor complici. 

Trei dintre apropiaţii săi au fost arestaţi sâmbătă în Tunisia, printre care nepotul său, care a recunoscut că a fost în contact cu Anis Amri prin intermediul unei aplicaţii criptate.AGERPRES

×