x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O româncă declanşează o anchetă privind traficul de persoane în Irlanda

O româncă declanşează o anchetă privind traficul de persoane în Irlanda

11 Oct 2009   •   00:00

Poliţia irlandeză anchetează, pe baza mărturiei unei românce, o reţea de trafic care duce tinere din Europa de Est în Irlanda, unde acestea sunt private de libertate, violate şi obligate să se prostitueze. Poliţia a arestat deja un bărbat, acuzat de agresiune, însă nu exclude posibilitatea de a formula şi alte acuzaţii.



O tânără de naţionalitate română a contactat poliţia după ce a reuşit să evadeze, cu două săptămâni în urmă, dintr-un apartament din centrul Dublinului, unde fusese închisă timp de mai multe zile, fiind violată şi bătută de membri ai bandei, relatează Sunday Irish Independent, citat de Mediafax.

După ce a reuşit să evadeze, ea a telefonat familiei din România, care a sfătuit-o să contacteze poliţia. Femeia a relatat că i se promisese o slujbă de femeie de serviciu, însă în momentul în care a ajuns în Irlanda, membrii bandei i-au luat paşaportul şi au închis-o, aplicându-i tratamente violente şi intenţionând să o oblige să se prostitueze.

Poliţia a arestat deja un bărbat, acuzat de agresiune, însă nu exclude posibilitatea de a formula şi alte acuzaţii.

Anchetatorii recunosc că nu ştiu cât de amplu este traficul cu fiinţe umane, însă afirmă că mulţi copii ţigani din Europa de Est sunt aduşi în Irlanda pentru a comite furturi. Veniturile generate de aceştia şi de alţi membri ai acestei comunităţi permit construirea de palate pentru capii familiilor de traficanţi, aflate în principal la Timişoara. Trei dintre membrii unor astfel de familii îşi aşteaptă sentinţele la Timişoara, în urma unei operaţiuni a poliţiei irlandeze, care a dezvăluit o reţea ce aducea sute de ţigani în Irlanda şi a transmis informaţiile, cu un an în urmă, autorităţilor române. (V.A.)

×
Subiecte în articol: diaspora sunday irish independent