x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O româncă, supravieţuitoare a Holocaustului, printre victimele uraganului Irene

O româncă, supravieţuitoare a Holocaustului, printre victimele uraganului Irene

31 Aug 2011   •   08:08
O româncă, supravieţuitoare a Holocaustului, printre victimele uraganului Irene

Rozalia Gluck, o femeie de 82 de ani, originara din Romania, s-a inecat in muntii Catskill, in timpul trecerii furtunii tropicale Irene, potrivit liderului comunitatii hasidice din Brooklyn.

Politia din Delaware a anuntat ca Rozalia Gluck se afla in vacanta in localitatea Fleischmanns, din muntii Catskill, la 40 km nord-vest de Kingston, cand cabana in care era a fost luata de ape, duminica dimineata, scrie publicatia "The Desert Sun".

Avocatul Isaac Abraham spune Gluck s-a nascut in Crasna (jud. Salaj), fiind deportata intr-un lagar de concentrare in timpul Holocaustului. Ea a avut cinci copii, aproximativ 45 de nepoti si un numar mare de stranepoti.

Echipele de salvare fac eforturi pentru a ajunge la miile de americani izolati in urma inundatiilor provocate de trecerea uraganului Irene, care, conform celui mai recent bilant, s-a soldat cu moartea a cel putin 43 de persoane in SUA.

Pagubele provocate de uraganul Irene in SUA ar putea sa se ridice la un total cuprins intre 5 si 7 miliarde de dolari, a estimat compania americana Eqecat, specializata in analiza si modelarea impactului catastrofelor naturale.

×