x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O scrisoare scrisă pe Titanic în seara naufragiului a fost adjudecată pentru 144.000 de euro

O scrisoare scrisă pe Titanic în seara naufragiului a fost adjudecată pentru 144.000 de euro

de Agerpres    |    26 Apr 2014   •   20:17
O scrisoare scrisă pe Titanic în seara naufragiului a fost adjudecată pentru 144.000 de euro

O scrisoare ce a fost scrisă la bordul celebrei nave Titanic chiar în seara naufragiului a fost adjudecată pentru suma de 119.000 lire sterline (144.000 de euro), sâmbătă, la o licitaţie din Marea Britanie, informează AFP.

Achiziţionată în urmă cu aproximativ 20 de ani de către un colecţionar, scrisoarea şi plicul ei erau deţinute până acum de societatea Henry Aldridge&Son.

"Importanţa acestei scrisori este enormă. Conform informaţiilor noastre, aceasta este singura scrisoare scrisă în acea zi fatidică", a subliniat Andrew Aldridge, însărcinat cu gestionarea relicvelor de pe Titanic.

Scrisă de Esther Hart, care a reuşit să supravieţuiască naufragiului, scrisoarea nu a fost trimisă niciodată. Britanica urma să o expedieze mamei sale după revenirea pachebotului în Southampton, în sudul Marii Britanii, în aprilie 1912. Scrisoarea a fost scrisă în noaptea de duminică 14 aprilie 1912, cu puţin timp înainte ca nava Titanic să se lovească de aisberg. Soţul Estherei Hart, Benjamin, figurează printre cei circa 1.500 de oameni daţi dispăruţi în urma naufragiului.

Esther Hart şi fiica sa, Eva, au fost salvate. Având 7 ani în momentul naufragiului, Eva Hart a fost până la moartea sa, în 1996, unul dintre cei mai celebri supravieţuitori ai tragicului eveniment.

În scrisoare, Esther povesteşte că s-a simţit rău cu o zi înainte. Ea mai scrie că, împreună cu fiica sa, urmează să cânte a doua zi seara pe una dintre scenele navei Titanic.

×
Subiecte în articol: titanic licitatie