x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O sculptură care a supravieţuit tragediei de la 11 septembrie se va întoarce la World Trade Center

O sculptură care a supravieţuit tragediei de la 11 septembrie se va întoarce la World Trade Center

13 Aug 2017   •   15:30
O sculptură care a supravieţuit tragediei de la 11 septembrie se va întoarce la World Trade Center

O sculptură, care a supravieţuit atacurilor de la 11 septembrie 2001, va fi din nou expusă de săptămâna viitoare la World Trade Center, au informat mass-media locale citate de EFE. 

"The Sphere" (Sfera"), sculptura din bronz de peste 8 metri înălţime şi cu o greutate de 25 de tone era amplasată din 2002 la Battery Park, din sudul insulei Manhattan. 

Sculptura artistului german Fritz Koenig, care a murit în februarie anul acesta, ocupa spaţiul central din piaţa Austin J. Tobin, zona cuprinsă între cele două Turnuri Gemene. 

Sfera din bronz auriu a rezistat la prăbuşirea Turnurilor Gemene şi a fost recuperată de sub dărâmături după atentatul din 11 septembrie 2001. 

Sculptura a suferit unele avarii, iar autorităţile au decis să o mute temporar în parcul cu vedere spre Statuia Libertăţii. 

Devenită un adevărat simbol al speranţei, sfera, care a fost păstrată astfel fără să mai fie restaurată, se va întoarce după 17 ani în locul în care a fost expusă iniţial.AGERPRES

×