x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O senatoare s-a declarat "caz social". Venitul ei - peste 11.000 euro/lună

O senatoare s-a declarat "caz social". Venitul ei - peste 11.000 euro/lună

de Sînziana Stancu    |    22 Iul 2011   •   14:34
O senatoare s-a declarat "caz social". Venitul ei - peste 11.000 euro/lună

Uitati de fostul lider al socialistilor francezi, Francois Hollande, care era considerat "bogat' cu un salariu de 4.000 de euro pe luna! Indreptati-va atentia catre doamna senator Alima Boumediene-Thiery, pentru care un venit de peste 10.000 de euro pe luna seamana mai degraba cu "un caz social' .

Data fiind situatia sa "precara', madam senator i-a scris ministrului Educatiei, Luc Chatel, in data de 26 mai 2011, solicitandu-i sa intervina in favoarea fiului ei pentru a-l ajuta cu un loc la internatul de care apartine colegiul public la care invata odrasla si invocand in cerere "nevoia de asistenta sociala'.

Parisul i-a refuzat prompt insolita cerere intemeiata pe "criterii sociale', scrie site-ul atlantico. "Aviz negativ pentru asistenta sociala', s-a plans madam Boumediene-Thiery, explicand ca o femeie senator in situatia ei are nevoie de ajutor de la statul francez pentru a se descurca cu banii. Si a nceput cu "unu’ la Primarie, doua la Prefectura' ... Mai precis : " In fiecare luna vars 1.200 de euro la bugetul partidului din care fac parte, mai platesc si rate de 1.5000 de euro pentru un credit imobiliar ... in fine, mai imi raman vreo 2.000 de euro, din care sa traiesc', a scris, oficial, doamna senator in cererea adresata ministrului. Dar doamna Thiery, al carei salariu net de senator este de 5.400 de euro pe luna , a uitat sa mentioneze si faptul ca mai beneficiaza lunar de 6.240 de euro neimpozabili indemnizatie de mandat, in afara de deconturi pentru calatorii cu taxiul si alte cheltuieli care sunt suportate de Senat.

Thiery a facut si o ultima incercare de a-l impresiona pe ministru, vaicarindu-se ca nu se stie daca isi va reinnoi mandatul de senator in septembrie si s-ar putea afla astfel in situatia "de a nu mai avea venituri'.

Potrivit INSEE, salariul mediu net in Franta este de aproximativ 2.000 de euro pe luna, iar 50% dintre francezi castiga, sub 1.500 de euro pe luna, iar 50%, peste 1.500 de euro.

×