x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O țară africană este grav afectată de trei epidemii. Ebola, COVID-19 și rujeola fac ravagii

O țară africană este grav afectată de trei epidemii. Ebola, COVID-19 și rujeola fac ravagii

02 Iun 2020   •   14:56
O țară africană este grav afectată de trei epidemii. Ebola, COVID-19 și rujeola fac ravagii

Virusul Ebola, COVID-19 și rujeola fac ravagii în Republica Democrată Congo. Ebola se extinde cu rapiditate în orașul Mbandaka, unde patru dintre cele șase persoane infectate cu Ebola au decedat, transmite dailystar.co.uk

Ministrul Sănătății, Eteni Longondo, a declarat presei locale că va trimite foarte repede vaccinul și medicamentele persoanelor afectate.

Virusul Ebola se manifestă prin febră hemoragică și se răspândește prin contactul direct cu lichidele corporale. Victimele suferă de vărsături severe și diaree.

Noile cazuri reprezintă o lovitură pentru Congo care, începând cu 2017, s-a confruntat cu trei focare de Ebola și o epidemie de rujeolă din cauza căreia au murit peste 6.000 de oameni. 

Totodată, 3.000 de persoane s-au infectat, până în prezent, cu COVID-19, dintre care 17 au decedat. 

Autoritățile din această țară sunt îngrijorate întrucât Mbandaka se află la 1.000 km de un focar care a ucis peste 2.200 de persoane în provincia Kivu de Nord, la granița cu Uganda. Mbandaka este o localitate aflată pe malul râului Congo și un important centru comercial, cu legături de transport regulate către capita Kinshasa.

 

×