x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O vedetă britanică a dat recital într-un bar din Coreea de Nord

O vedetă britanică a dat recital într-un bar din Coreea de Nord

14 Mar 2019   •   15:03
O vedetă britanică a dat recital într-un bar din Coreea de Nord

Cântăreaţa britanică Joss Stone a oferit un recital într-un bar din Coreea de Nord, în cadrul efortului său de a cânta în fiecare ţară a lumii, informează BBC.
Artista, originară din Devon, a fost fotografiată cântând într-un bar din capitala Phenian şi vizitând diverse locuri din jurul oraşului.
Vizita în Coreea de Nord face parte din Total World Tour, în cadrul căruia Stone a cântat şi în ţări afectate de război precum Siria.
Artista a povestit pe Instagram că a învăţat un cântec coreean pentru călătoria sa.
"Învăţ un cântec numit arrirang, care este aparent cântecul naţional al întregii Coreei, şi este frumos", a scris ea, referindu-se la "Arirang", un cântec folcloric coreean, inclus pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO, atât de către Coreea de Sud, cât şi de către Coreea de Nord.
Cântăreaţa a precizat că Simon Cockerell, directorul companiei Koryo Tours, care efectuează tururi în această ţara izolată, a ajutat-o să intre în Coreea de Nord.
Departamentul de Stat al SUA a emis o recomandare care le interzice cetăţenilor americani să viziteze Coreea de Nord "din cauza riscului serios de arestare şi detenţie pe termen lung".
Cetăţenilor britanici nu le este interzis accesul în această ţară însă Ministerul de Externe de la Londra îi sfătuieşte pe aceştia să călătorească în Coreea de Nord doar în scopuri turistice.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Joss Stone coreea de nord