x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama a plecat în concediu, în paradisul de pe insula Martha's Vineyard

Obama a plecat în concediu, în paradisul de pe insula Martha's Vineyard

de Marina Constantinoiu    |    11 Aug 2013   •   16:48
Obama a plecat în concediu, în paradisul de pe insula Martha's Vineyard

Preşedintele american Barack Obama şi-a început sâmbătă vacanţa pe insula exclusivistă Martha's Vineyard, printr-o noapte la casa închiriată pentru concediu, relatează presa internaţională.

Obama şi soţia sa Michelle au ajuns la destinaţia lor de vacanţă din Massachusetts după ce au făcut o oprire în Florida pentru a vorbi unui grup de veterani. În avionul Air Force s-a aflat şi câinele familiei, Bo. Cele două fiice ale cuplului nu s-au aflat în avion, însă li se vor alătura ulterior părinţilor pe insulă.

Au ajuns cu elicopterul pe insulă
Cuplul iese des la cină în oraş în timpul vacanţei, însă pentru sâmbătă au dorit să rămână acasă. Ei au ajuns cu elicopterul pe insulă, după care s-au deplasat la casa lor de vacanţă cu maşina, în convoi.
Obama ar urma să rămână o săptămână pe această insulă.

Preşedintele "abia aşteaptă să se destindă puţin alături de familie, de prima doamnă, şi sunt sigur că se va întâlni şi cu prieteni", a declarat presei, în avionul Air Force One, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney. Carney a dezvăluit că Obama este însoţit pe insulă de noua sa consilieră de securitate naţională, Susan Rice, şi de secretarul general adjunct al Casei Albe, Rob Nabors.

Fără intervenţii publice
Nu este prevăzută nicio intervenţie publică a preşedintelui în timpul vacanţei, a precizat Carney. Totuşi, Obama va fi informat zilnic în legătură cu principalele subiecte şi ar putea avea nevoie să se adreseze americanilor.
Familia Obama este cazată în locuinţa de vară a lui David Schulte, donator democrat, locuinţa fiind evaluată la 7,6 milioane de dolari. Reşedinţa, construită în 1961 şi renovată acum un deceniu, are şase camere şi se întinde pe o suprafaţă de 200 de hectare.

Serviciile Secrete ale SUA au stabilit un perimetru de securitate în jurul reşedinţei în care Obama se va relaxa pe proprietatea cu vedere la Oceanul Atlantic. Preşedintele va profita de şedere ca să joace golf, să se plimbe împreună cu fetele şi soţia şi să stea de vorbă cu cei mai apropiaţi consilieri. Îi va avea ca vecini pe actorii Ted Danson şi Michael J. Fox.

Liderul de la Casa Albă, care a vizitat insula în anii 2009, 2010 şi 2011, nu a mai putut sta la reşedinţa la care se caza de obicei, Blue Heron Farm, deoarece proprietatea a fost vândută la începutul acestui an. Dat fiind că noua locuinţă este foarte aproape de principala şosea de pe insulă, locuitorii s-au declarat nemulţumiţi de blocajele de trafic din cauza măsurilor stricte de securitate.
Martha's Vineyard, având o populaţie permanentă de circa 20.000 de locuitori, este o destinaţie turistică populară pentru elita progresistă americană. Pe insulă şi-au petrecut vacanţele fostul preşedinte Bill Clinton împreună cu familia, dar şi fosta Primă Doamnă, Jackie Kennedy.

×
Subiecte în articol: barack obama