x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama a salutat rezultatul referendumului din Scoţia: "Nu avem aliat mai apropiat decât Regatul Unit"

Obama a salutat rezultatul referendumului din Scoţia: "Nu avem aliat mai apropiat decât Regatul Unit"

19 Sep 2014   •   19:46
Obama a salutat rezultatul referendumului din Scoţia: "Nu avem aliat mai apropiat decât Regatul Unit"
Sursa foto: Obama a salutat rezultatul referendumului din Scoţia: "Nu avem aliat mai apropiat decât Regatul Unit"

Preşedintele SUA, Barack Obama, a salutat vineri rezultatul referendumului privind independenţa Scoţiei, desfăşurat joi, pe care l-a calificat drept unul ''pasionat, dar paşnic''. ''Prin dezbatere, discuţii şi deliberări pasionate, dar paşnice, scoţienii au reamintit lumii de enormele contribuţii ale Scoţiei pentru Regatul Unit şi pentru lume şi s-au pronunţat în favoarea menţinerii Scoţiei în interiorul Regatului Unit'', a menţionat liderul de la Casa Albă într-o declaraţie.

Preşedintele american a salutat de asemenea modul în care locuitorii au efectuat 'într-o manieră completă şi dinamică' acest exerciţiu de democraţie. "Nu avem aliat mai apropiat decât Regatul Unit şi intenţionăm să continuăm relaţia puternică şi specială cu toţi locuitorii Marii Britanii şi Irlandei de Nord într-un moment în care răspundem provocărilor cu care se confruntă lumea", a continuat preşedintele american.

Scoţienii au votat în proporţie de 55,3% împotriva independenţei Scoţiei faţă de Regatul Unit, în timp ce 44,7% au votat pentru, relevă cifrele oficiale după numărarea voturilor din toate cele 32 de circumscripţii.

×
Subiecte în articol: obama referendum scotia regatul unit