x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama: Americanii plătesc deja preţul încălzirii globale

Obama: Americanii plătesc deja preţul încălzirii globale

25 Iun 2013   •   23:26
Obama: Americanii plătesc deja preţul încălzirii globale
Sursa foto: Pete Souza/Casa Albă

Preşedintele Barack Obama a estimat marţi că americanii, "din toate părţile ţării", plătesc deja preţul schimbărilor climatice şi a precizat că trebuie neapărat acţionat împotriva acestei ameninţări, informează agerpres.ro.

"Americanii, din toate părţile ţării, plătesc deja preţul lipsei de acţiune", a declarat el în cadrul unui discurs în care a prezentat o strategie naţională pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră care contribuie la procesul de încălzire globală. 

"Problema este de a afla dacă avem curajul de a acţiona înainte de a fi prea târziu, iar maniera în care vom răspunde acestei provocări va avea un profund impact asupra lumii pe care o lăsăm copiilor noştri şi nepoţilor noştri", a mai adăugat el.

"În calitate de preşedinte, în calitate de tată dar şi de american, mă aflu aici pentru a vă spune că trebuie să trecem la fapte", a continuat el.

Barack Obama a precizat că a solicitat Agenţiei pentru Protecţia Mediului (EPA) să elaboreze normele care să reglementeze emisiile de gaze cu efect de seră de la termocentralele pe bază de combustibili fosili.

Preşedintele Obama a precizat, de asemenea, că proiectul controversat al conductei Keystone XL dintre Canada şi SUA nu va fi aprobat decât dacă nu va genera o creştere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

"Interesul nostru naţional va fi apărat doar dacă acest proiect nu va duce la o creştere semnificativă a poluării cu dioxid de caron", a mai adăugat liderul de la Washington.  

×