x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama anunţă prima măsură în noul mandat: "Americanii bogaţi trebuie să plătească impozite mai mari"

Obama anunţă prima măsură în noul mandat: "Americanii bogaţi trebuie să plătească impozite mai mari"

09 Noi 2012   •   21:11
Obama anunţă prima măsură în noul mandat: "Americanii bogaţi trebuie să plătească impozite mai mari"

Preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat vineri că este "indispensabil" ca "americanii cei mai bogaţi trebuie să plătească un pic mai multe impozite", în prima alocuţiune susţinută la Casa Albă după câştigarea celui  de-al doilea mandat.

Obama i-a invitat pe liderii democraţi şi republicani din Congres la discuţii, săptămâna viitoare, pentru a identifica mijloacele de ieşire din actualul impas bugetar, spunând, confor AFP, că americanii au votat pentru acte concrete în privinţa angajărilor şi nu pentru "politică politicianistă".

Afirmând că un compromis este necesar, Obama a anunţat o poziţie fermă în bătălia cu adversarii săi politici, in prima sa intervenţie publică după realegerea în funcţie.

"Nu putem doar să tăiem din cheltuieli pentru a reveni la prosperitate. Dacă dorim la modul serios să reducem deficitul, trebuie să combinăm tăierile cu venituri şi asta înseamnă ca americanii cei mai bogaţi să plătească un pic mai multe impozite", a declarat Obama.

×
Subiecte în articol: obama masuri impozitare bogati