x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama nu va ezita să repete episodul uciderii lui Bin Laden.

Obama nu va ezita să repete episodul uciderii lui Bin Laden.

22 Mai 2011   •   12:00
Obama nu va ezita să repete episodul uciderii lui Bin Laden.

Intr-un interviu acordat de presedintele SUA postului britanic BBC, Barack Obama a declarat ca ar ordona fara ezitare o actiune similara celei in urma careia a fost ucis Osama Bin Laden, in cazul in care s-ar descoperi ca un alt lider terorist se ascunde in Pakistan.

Obama a declarat ca SUA respecta suveranitatea Pakistanului, insa “nu pot permite ca planuri active sa fie realizate fara ca noi sa actionam'. Asasinarea liderului Al Qaeda in urma cu trei saptamani, in locuinta acestuia, aflata in apropierea unei academii militare, a tensionat relatiile dintre SUA si Pakistan, acuzat voalat ca l-ar fi protejat pe Bin Laden.

Intrebat cum ar proceda daca un lider Al Qaeda sau seful talibanilor, seicul Mullah Omar ar fi descoperit in Pakistan, Obama nu a ezitat sa declare ca ar repeta unilateral o operatiune militara: “Treaba noastra este sa asiguram securitatea SUA. Respectam caracterul suveran al Pakistanului, dar nu putem sa lasam pe cineva sa planuiasca activ uciderea oamenilor nostri sau ai aliatilor'.

×