x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama a anunţat Pentagonul să se pregătească pentru retragerea totală a trupelor americane din Afganistan

Obama a anunţat Pentagonul să se pregătească pentru retragerea totală a trupelor americane din Afganistan

de Agerpres    |    25 Feb 2014   •   23:21
Obama a anunţat Pentagonul să se pregătească pentru retragerea totală a trupelor americane din Afganistan
Sursa foto: Obama a anunţat Pentagonul să se pregătească pentru retragerea totală a trupelor americane din Afganistan

Preşedintele american Barack Obama a anunţat Pentagonul să se pregătească pentru posibilitatea ca Statele Unite să nu lase în urmă niciun militar în Afganistan după ce îşi vor retrage trupele la sfârşitul acestui an, a declarat marţi Casa Albă, citată de Reuters.

Obama a transmis mesajul într-o convorbire telefonică cu preşedintele afgan Hamid Karzai, ostil semnării unui acord de securitate bilateral pe care Statele Unite insistă că trebuie să îl aibă înainte de a accepta să lase în Afganistan un contingent de trupe pentru operaţiuni de combatere a terorismului şi antrenament.

"Concret, preşedintele Obama a cerut Pentagonului să se asigure că are planuri adecvate pentru a efectua o retragere ordonată până la sfârşitul anului dacă Statele Unite nu vor menţine nicio trupă în Afganistan după 2014", a declarat Casa Albă.
  
Declaraţia intervine în timp ce secretarul apărării Chuck Hagel s-a îmbarcat spre Bruxelles pentru o reuniune a miniştrilor apărării NATO în timpul căreia va fi discutat Afganistanul.

×