x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama preferă chili şi baschet, iar McCain, grătar şi box

Obama preferă chili şi baschet, iar McCain, grătar şi box

de Sînziana Stancu    |    23 Iun 2008   •   00:00

Cei doi candidaţi la fotoliul de la Casa Albă, democratul Barrack Obama şi republicanul John McCain, au demonstrat, într-o pauză de campanie electorală, că au gusturi culinare şi sportive diferite.

Cei doi candidaţi la fotoliul de la Casa Albă, democratul Barrack Obama şi republicanul John McCain, au demonstrat, într-o pauză de campanie electorală, că au gusturi culinare şi sportive diferite.


În timp ce Obama preferă să mănînce “chili con carne” şi să joace baschet, lui McCain îi plac fripturile la grătar şi boxul, scrie AFP. Obama mai este şi un mare mîncător de cartofi prăjiţi şi de friptură de pui pregătită după reţeta din sudul ţării, iar McCain adoră coastele de porc marinate şi prăjite încet pe grătar. În perioada campaniei, McCain mănîncă gogoşi şi bea sucuri, iar soţia lui, Cindy, are grijă să nu îi lipsească în nici o zi cîte un hot-dog. 

 
JOC NOROCOS. Obama are “virusul” baschetului în sînge încă din copilărie. “Aş putea juca baschet cu o pasiune atît de mare, încît ar depăşi talentul meu limitat în materieă, scrie el, în cartea “Curajul de a spera”. Tatăl lui i-a stîrnit acest talent, cînd, revenit din Kenya după o absenţă de 8 ani, i-a făcut cadou o minge de baschet. Se poate spune chiar că baschetul îi poartă noroc lui Obama. De pildă, senatorul de Illinois, în vîrstă de 46 de ani, a jucat baschet în dimineaţa primelor alegeri primare din Iowa şi a cîştigat scrutinul, lucru care s-a întîmplat din nou, cîteva zile mai tîrziu, în New Hampshire. În Nevada, cînd nu a putut juca baschet în cursul dimineţii, a fost învins de Hillary Clinton. În Carolina de Sud, a cîştigat din nou, tot după ce a jucase baschet dis-de-dimineaţă. Astfel, jocul de baschet dimineaţa a devenit aproape un tabiet, cum ar fi pentru unii cafeaua şi chiar o superstiţie pentru Obama, după cum el însuşi a mărturisit într-un interviu acordat emisiunii de televiziune “60 minutes”.


PARALELĂ. La rîndul lui, republicanul John McCain se declară un “fan” al boxului. Merge frecvent împreună cu soţia lui, Cindy, la meciurile din Las Vegas, aşa cum a făcut şi în urmă cu cîteva săptămîni, în cazul confruntării dintre boxerii De La Hoya şi Mayweather.  McCain a practicat boxul cu oarecare succes, la Academia Navală din Annapolis, în anii ’50. Acest sport se potriveşte foarte bine cu temperamentul republicanului, care nu abandonează niciodată o luptă. Întrebat dacă există o paralelă între box şi politică, McCain a spus că “există probabil reguli mai stricte în box decît în politică”.

         
PUNCTE COMUNE. Spre deosebire de fostul preşedinte american Bill Clinton, care cînta ca un profesionist la saxafon, nici Obama, nici McCain nu au talente artistice. Punctul comun al celor doi candidaţi la Casa Albă este că amîndoi sînt buni atunci cînd este vorba de jocul de cărţi. Presa americană l-a calificat pe McCain, în 2005, drept “un jucător avid” de cărţi, în timp ce Obama, întrebat despre talentele sale ascunse, a spus că este “un bun jucător de poker”.

×
Subiecte în articol: externe obama mccain baschet