x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama stârneşte rasiştii

Obama stârneşte rasiştii

de Sînziana Stancu    |    12 Iun 2009   •   00:00
Obama stârneşte rasiştii
Sursa foto: Alex Wong/AFP/MEDIAFAX

Atacul ucigaş de la Muzeul Holocaustului din Washington demonstrează indirect nemulţumirile grupurilor rasiste din Statele Unite legate de faptul că America şi-a ales pentru prima oară în istorie un preşedinte de culoare.



Aceasta este concluzia la care au ajuns mai mulţi analişti şi jurnalişti americani, citaţi de Washington Post, după atacul armat comis miercuri, de un înverşunat antisemit octogenar, la unul dintre simbolurile culturale cele mai populare ale Americii - Muzeul Holocaustului din Washington.

Într-un acces de nebunie, cu câteva ore după începerea programului de vizite, James W. von Brunn, un bărbat de 88 de ani din Annapolis, a intrat în muzeu, a făcut câţiva paşi către agenţii de pază şi a scos brusc o armă de sub haină, trăgând într-unul dintre ei. L-a nimerit în plin pe Stephen Johns, de 39 de ani, care fusese angajat la Muzeul Holocaustului în urmă cu şase ani.

Rănile pe care i le-a provocat smintitul antisemit i-au fost fatale, tânărul agent de pază murind la spital. Von Brunn a acţionat atât de repede, încât colegii lui Johns nu au avut timp să-şi scoată pistoalele ca să-l contracareze pe atacator, decât după ce acesta îl împuşcase deja. Glonţele trase de ei l-au nimerit pe Von Brunn în cap şi unul dintre acestea i-a ieşit prin gât. Octogenarul se află acum la spital, unde a fost operat.

SUPREMAŢIA RASEI ALBE
Asupra lui Von Brunn, poliţiştii au găsit o agendă, în care figura şi o listă cu mai multe locaţii din Districtul Columbia, inclusiv Catedrala Naţională din Washington, pe care bărbatul vroia să le atace. Pe site-ul său se recomandă ca fiind susţinător "înfocat" al supremaţiei rasei albe, aruncând cuvinte otrăvitoare, înverşunate la adresa evreilor şi afro-americanilor.

Cartea sa online, intitulată "Kill the Best Gentile" conţine sute de pagini de teorii ale conspiraţiei, ce includ negarea Holocaustului, varianta ironizată a "Protocolului Înţelepţilor Sionului" şi fantezii sălbatice despre complotul evreiesc îm-potriva rasei albe. Pe un alt site antisemit, Von Brunn se prezintă şi ca un fost căpitan de navă din cel de-al doilea război mondial, decorat pentru faptele sale de arme şi fost director executiv în publicitate şi producător de film în New York.

Von Brunn şi-a mai trecut în CV şi menţiunea că este membru Mensa ("Hi-IQ society"), dar şi că a fost condamnat de către Curtea Supremă din Districtul Columbia pentru o tentativă de atac a clăditrii Guvernului SUA, în 1981. El precizează că a fost judecat de către "o instanţă de negri (...), acuzat de către procurori evrei şi negri şi condamnat la 11 ani de închisoare de către un judecător evreu".

Pe site-ul său, Von Brunn se referă la bancherii evrei-liberali-marxişti şi spune că strategia lor a dat roade. "Tacticile lor au fost «RĂZBOI & DATORII»", trage concluzia Von Brunn în cartea sa "Kill the Best Gentiles".

×
Subiecte în articol: externe brunn von brunn