x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe OBIECT MISTERIOS, descoperit în spaţiu. Manevrele sunt BIZARE, iar scopul este necunoscut. Armata americană este în ALERTĂ (VIDEO)

OBIECT MISTERIOS, descoperit în spaţiu. Manevrele sunt BIZARE, iar scopul este necunoscut. Armata americană este în ALERTĂ (VIDEO)

20 Noi 2014   •   11:50
OBIECT MISTERIOS, descoperit în spaţiu. Manevrele sunt BIZARE, iar scopul este necunoscut. Armata americană este în ALERTĂ (VIDEO)

Un obiect misterios care orbitează Pământul a atras atenţia şi este urmărit de agenţiie spaţiale occidentale. Deşi, iniţial, s-a crezut că ar fi vorba despre un deşeu spaţial, obiectul pare să aibă o traiectorie dubioasă suscitând temeri legate de posibila relansare a unui proiect dat la o parte cândva de Kremlin privind distrugerea sateliţilor inamici, scrie Russia Today.

Obiectul neidentificat a fost lansat de armata rusă în urmă cu şase luni, împreună cu alţi trei sateliţi militari de comunicaţii: Kosmos-2496, Kosmos-2497 şi Kosmos-2498. Cel de-al patrulea obiect nu a fost raportat ca făcând parte din încărcătura rachetei, aşa că s-a crezut că ar fi vorba despre un deşeu cosmic, fiind denumit "Obiectul 2014-28E".

Ulterior, din cauza manevrelor bizare efectuate, armata americană l-a reclasificat ca fiind satelit, fără a preciza însă destinaţia obiectului.

Unii presupun că Obiectul ar putea aduna gunoi cosmic (resturi de la nave și sateliți care plutesc în spațiu). Alții cred că servi la alimentarea sau repararea altor sateliți. În fine, există și opinia că acesta ar avea misiunea să distrugă sateliții altor state.

"Orice ar fi acesta (obiectul 2014-28E) arată ca unul experimental. Ar putea avea o serie de funcţii - atât civile, cât şi militare", afirmă Patricia Lewis, şefa centrului de cercetări Chatham House.

Occidentul se teme că Rusia şi-ar putea relansa programul militar "Istrebitel Sputnikov", un program militar împotriva sateliţilor conceput pentru distrugerea sateliţilor artificiali ai Pământului, care a fost lansat în perioada sovietică, dar la care s-a renunţat la scurt timp după încheierea războiului rece.

×