x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oficial rus: România va înghiţi Republica Moldova, dacă Chişinăul va urma "opţiunea europeană"

Oficial rus: România va înghiţi Republica Moldova, dacă Chişinăul va urma "opţiunea europeană"

de Veronica Micu    |    09 Dec 2013   •   14:17
Oficial rus: România va înghiţi Republica Moldova, dacă Chişinăul va urma "opţiunea europeană"

R.Moldova va fi înghiţită de România dacă va urma "opţiunea europeană", a anunţat pe contul său de Twitter preşedintele Comisiei de Politică Externă din Duma de Stat, Aleksei Puşkov, citat de Komsomolskaia Pravda.

"«Opţiunea europeană» ar însemna un câştig pentru o elită restrânsă, poporul nu câştigă şi nici nu pierde, iar ea va fi înghiţită de România", a scris pe contul său de Twitter Aleksei Puşkov, preşedintele Comisiei de Politică Externă din Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, potrivit Mediafax.

Anterior, Puşkov s-a remarcat cu altă apreciere, potrivit căreia decizia Curţii Constituţionale din Republica Moldova de a recunoaşte limba română drept limbă oficială este "un pas spre despărţirea de Transnistria".

Joi, Curtea Constituţională de la Chişinău a stabilit că limba oficială a Republicii Moldova este "limba română, nu limba moldovenească în baza grafiei latine", conferind statut de normă constituţională Declaraţiei de Independenţă a ţării, adoptată în august 1991.

Cu aproape o săptămână mai devreme, pe 29 noiembrie, Republica Moldova, reprezentată de premierul Iurie Leancă, a parafat la Vilnius Acordul de Asociere cu UE, care urmează să fie semnat în septembrie 2014.

×