x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oficial sirian: Atacul Israelului este o declaraţie de război

Oficial sirian: Atacul Israelului este o declaraţie de război

05 Mai 2013   •   19:19
Oficial sirian: Atacul Israelului este o declaraţie de război

Ministrul adjunct de Externe din Siria, Faisal al Mekdad, a catalogat atacul cu rachete asupra bazei militare siriene Jamraya drept o "declaraţie de război" din partea Israelului, adăugând că atacul dovedeşte existenţa unei alianţe între Israel şi teroriştii islamici (termenul folosit de guvernul sirian pentru rebelii din această ţară).

Mekdad a adăugat că Siria va riposta la timpul potrivit şi în felul său. 

În noaptea de sămbătă spre duminică, o serie de explozii de mari proporţii au putut fi observate din capitala siriană Damasc. Oficialii sirieni au acuzat imediat Israelul, afirmând că exploziile, care au avut loc la o bază militară din Jamraya, la nord de Damasc, au dus la numeroase pierderi de vieţi.

Un înalt oficial israelian a confirmat că armata israeliană este repsonsabilă pentru bombardament, ţinta fiind un convoi de rachete iraniene aflat în drum spre Liban, către gruparea Hezbollah. Oficialul citat, însă, a ţinut să rămână anonim.

Între timp, autorităţile israeliene refuză orice fel de comentariu, militarii având interdicţie să facă declaraţii publice. 

×
Subiecte în articol: bombe damasc israel siria