x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oficiali americani: Zilele lui Maduro ''sunt numărate'', vor veni şi mai multe sancţiuni

Oficiali americani: Zilele lui Maduro ''sunt numărate'', vor veni şi mai multe sancţiuni

07 Mar 2019   •   20:35
Oficiali americani: Zilele lui Maduro ''sunt numărate'', vor veni şi mai multe sancţiuni

Un important oficial american a declarat joi în Congres că zilele preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro ''sunt numărate'', dar a avertizat că este greu de spus cât timp se va mai agăţa el de putere, relatează agenţia DPA.

''Cred că zilele lui Maduro sunt numărate. Nu ştiu câte mai sunt'', a declarat Mark Green, şeful USAID, agenţia guvernamentală americană pentru dezvoltare, într-o audiere în Comisia pentru afaceri externe a Senatului.

La rândul său, emisarul american pentru Venezuela Elliot Abrams a avertizat că SUA planifică mai multe sancţiuni împotriva regimului de la Caracas.

''Am sancţionat deja numeroase instituţii financiare şi vom extinde strânsoarea'', a declarat Abrams, precizând că SUA colaborează cu aliaţii pentru măsuri şi mai severe, inclusiv blocarea bunurilor unor importanţi oficiali venezueleni.

Abrams şi Greene au afirmat de asemenea că SUA nu au în plan în prezent o intervenţie militară în Venezuela.

SUA îl susţin pe autoproclamatul preşedinte venezuelean Juan Guaido, care s-a întors în Venezuela în această săptămână, deşi Rusia şi China continuă să-l sprijine pe Maduro.

Senatori democraţi l-au interpelat pe Abrams în legătură cu azilul pentru venezuelenii care s-au refugiat în SUA şi au criticat aspru eşecul administraţiei preşedintelui Donald Trump de a elabora un statut de protecţie pentru zeci de mii de refugiaţi.

Peste trei milioane de persoane au părăsit Venezuela în ultimii ani din cauza deteriorării situaţiei umanitare, inclusiv lipsa de alimente şi medicamente şi răspândirea bolilor infecţioase. Acest exod al venezuelenilor a pus presiune pe ţări latinoamericane din regiune.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: statele unite maduro sanctiuni