x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oficiali din Rusia acuză opoziția după incendiul de la centrul comercial din Kemerovo

Oficiali din Rusia acuză opoziția după incendiul de la centrul comercial din Kemerovo

28 Mar 2018   •   18:15
Oficiali din Rusia acuză opoziția după incendiul de la centrul comercial din Kemerovo
Sursa foto: kremlin.ru

Mai mulți oficiali ruși și comentatori pro-Kremlin au acuzat opoziția țării că folosește în avantajul ei incendiul de la centrul comercial din Kemerovo, care a omorât zeci de oameni, cei mai mulți dintre ei copii, scrie The Guardian.

Remarcile vin după ce mii de oameni au protestat în orașul siberian Kemerovo, unde, duminică, au murit 64 de oameni. Cei mai mulți protestatari și-au exprimat furia față de Guvern ca răspuns la tragedie.

„Am ajuns la concluzia că aceasta a fost o demonstrație clară, planificată, menită să discrediteze Guvernul”, a spus viceguvernatorul din Kemerovo, Vladimir Chernov, fără a oferi explicații pentru acuzațiile aduse. „Mulți dintre protestatari erau tineri... oamenii au participat fără să înțeleagă ce fac acolo”.

Ziua de miercuri a fost declarată zi de doliu național pentru victimele incendiului, iar primele funerarii au avut loc în Kemerovo. Printre primele persoane îngropate au fost o bunică împreună cu cei doi nepoți ai săi, cu vârste de opt și 10 ani, care au murit în sala de cinema încuiată din centrul comercial, sală aflată la ultimul etaj, în timp ce se uitau la desene. Cei trei au fost îngropați în același mormânt.

Cinci persoane, angajate ale centrului comercial, au fost reținute de către anchetatori, care afirmă că sistemele de alarmă erau închise, iar ieșirile de urgență erau încuiate. Un tribunal din Rusia l-a arestat pe managerul centrului comercial, miercuri. Acesta va sta în arest două luni. Nu este clar dacă vreun oficial regional va fi investigat.

×