x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ofițer al poliției din Marea Britanie, concediat pentru mesaje rasiale despre rromi

Ofițer al poliției din Marea Britanie, concediat pentru mesaje rasiale despre rromi

10 Ian 2018   •   12:07
Ofițer al poliției din Marea Britanie, concediat pentru mesaje rasiale despre rromi

Un ofițer al poliției, catalogat anterior drept erou, după ce a salvat o femei care voia să se sinucidă, a fost concediat după ce a transmis mesaje rasiale pe site-ul de socializare Facebook, scrie Dailymail.

Jeanette Cadden a primit o decorație în 2015, după ce acțiunile sale au salvat o femeie care dorea să sară de pe Avon Gorge din Bristol, însă un tribunal disciplinar a decis, luna trecută, că postările sale rasiale nu îi mai pot permite să fie ofițer în poliție.

„Casele sociale din Marea Britanie ar trebui să fie doar pentru britanici, distribuie dacă ești de acord”, a scris aceasta într-o postare pe Facebook. De asemenea, Jeanette Cadden i-a numit pe rromi „scursuri” în mai multe postări.

Cadden a distribuit o înregistrare video care a surprins două femei care au furat o cutie cu donații. „Două țigănci românce fură de data asta o cutie cu donații”, a scris aceasta. „Ale naibii scursuri – Aduceți Brexitul”

Jeanette Cadden a fost găsită vinovată de abatere gravă, după ce o persoană care i-a văzut postările i-a alertat șefii printr-un mesaj privat pe Facebook.

×