x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ofiţer de marină ucrainean, ucis de un militar rus, în Crimeea

Ofiţer de marină ucrainean, ucis de un militar rus, în Crimeea

07 Apr 2014   •   11:58
Ofiţer de marină ucrainean, ucis de un militar rus, în Crimeea

Un militar rus a ucis duminică un ofiţer de marină ucrainean în Crimeea, peninsulă în Marea Neagră alipită la mijlocul lunii martie la Rusia, în urma unui referendum ce nu a fost recunoscut de către comunitatea internaţională, acesta fiind unul din cele câteva decese raportate de când Rusia a preluat controlul peninsulei, relatează Interfax-Ukraina şi Reuters, citate de Agerpres.

Informaţia a fost confirmată de către Ministerul ucrainean al Apărării. 'Noi confirmăm moartea unui ofiţer ucrainean în localitatea Novofedorovka', în estul Crimeii, potrivit serviciului de presă al Ministerului Apărării de la Kiev, care nu a oferit mai multe detalii.

În acelaşi timp, expertul Dmitri Timciuk, şeful Centrului de studii politice şi militare din Kiev, scrie pe pagina sa de Facebook că 'duminică, în jurul orei 23:45, cu două focuri de la mică distanţă, sergentul Zaiţev E.S. l-a împuşcat în camera sa dintr-un cămin /pentru militari/ pe maiorul K.din unitatea nr.1100, care se pregătea de evacuarea pe continent'.

Acesta mai scrie în postarea sa că un alt ofiţer ucrainean, căpitanul A.Ermolenko, care se afla în aceeaşi cameră, a fost bătut şi luat în custodia trupelor ruse.

Conform informaţiilor expertului citat, corpul neînsufleţit al ofiţerului ucis a fost luat de asemenea de forţele ruse.

Moartea ofiţerului ucrainean a fost confirmată şi de şeful Centrului pentru mass-media al Ministerului Apărării Ucrainei pentru Crimeea, Vladislav Selezniov. Acesta spune că, duminică seara, în urma unui conflict între ofiţeri ucraineni şi militari ruşi a fost ucis cu o puşcă automată maiorul ucrainean Stanislav Karacevski. Crima a avut loc la etajul cinci al unui cămin unde era dislocat personalul bazei aeriene ucrainene Saksk.

Celălalt militar ucrainean, căpitanul Artiom Iarmolenko se află în custodia Departamentului rus de anchetă din Sevastopol. Ambii ofiţeri ucraineni au câte doi copii minori şi urmau să plece din peninsulă la 9 aprilie. În momentul altercaţiei, ofiţerii ucraineni nu aveau arme asupra lor, mai precizează responsabilul Ministerului ucrainean al Apărării.

×
Subiecte în articol: crimeea federatia rusa ofiter ucis