x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe OIAC a efectuat o inspecţie în Rusia săptămâna trecută

OIAC a efectuat o inspecţie în Rusia săptămâna trecută

06 Apr 2018   •   19:00
OIAC a efectuat o inspecţie în Rusia săptămâna trecută

Inspectori ai Organizaţiei pentru interzicerea armelor chimice (OIAC) au efectuat săptămâna trecută o inspecţie într-un loc păstrat confidenţial din Rusia, a relatat vineri oficiosul Ministerului Apărării Rusiei, Krasnaia Zvevda, informează Reuters. 

Nu este clar dacă inspecţia a avut legătură cu agentul neurotoxic cu care au fost otrăviţi pe teritoriul Marii Britanii fostul agent dublu rus Serghei Skripal şi fiica sa Iulia sau dacă a fost doar o inspecţie de rutină. 

OIAC, cu sediul la Haga, s-a implicat în ancheta privind cazul Skripal, iar un tribunal englez a acordat luna trecută permisiunea experţilor organizaţiei să testeze eşantioanele de sânge prelevate de la tată şi fiică. Inspectorii OIAC analizează şi toxina folosită în atac. 

Ziarul Ministerului Apărării rus a publicat vineri un grafic în care prezintă evenimentele din ultima săptămână, în care era inclusă şi o vizită în Rusia de către "un grup de inspecţie de la secretariatul tehnic al OIAC", fără să ofere alte detalii. AGERPRES

×