x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Olanda refuză să primească migranţi de pe nava umanitară Sea Watch 3

Olanda refuză să primească migranţi de pe nava umanitară Sea Watch 3

28 Ian 2019   •   15:38
Olanda refuză să primească migranţi de pe nava umanitară Sea Watch 3
Sursa foto: sea-watch.org

Olanda a refuzat luni solicitarea Italiei de a primi 47 de migranţi de pe nava umanitară Sea Watch 3, căreia autorităţile de la Roma îi blochează accesul în porturile italiene, spunând că trebuie să se facă distincţie între refugiaţi şi migranţii economici, relatează Reuters. 

Nava Sea Watch 3, care aparţine unei organizaţii umanitare germane şi navighează sub pavilion olandez, a salvat migranţii aflaţi pe o barcă de cauciuc în largul Libiei în urmă cu peste o săptămână. De atunci, ea se află pe mare, înfruntând vânturile puternice şi valurile care ating şapte metri. 

Vicepremierul italian Luigi Di Maio, liderul formaţiunii Mişcarea 5 Stele (M5S), a declarat că nava ar trebui să ancoreze fie în Franţa, acuzată că nu îşi asumă destule responsabilităţi, fie în Olanda. 

Ministerul Justiţiei şi Securităţii din Olanda, care supervizează politica în domeniul imigraţiei, a declarat că nu va accepta să preia migranţi de pe nava Sea Watch 3 până când nu va exista un acord pe termen lung care să facă distincţie între refugiaţi şi migranţii economici. 

'Cei care nu au dreptul la protecţie internaţională trebuie să fie trimişi imediat înapoi la sosirea la graniţele Europei', a afirmat ministerul într-un comunicat. 

'Fără o perspectivă clară pentru o astfel de soluţie structurală, Olanda nu va participa la măsuri ad hoc pentru debarcarea' migranţilor, se precizează în text.

Olanda, care a acceptat sute de mii de migranţi între anii 1960 şi 1970 pentru a lucra ca muncitori, a adoptat recent una dintre cele mai stricte politici în domeniul imigraţiei din Europa după reacţia negativă a publicului.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: nava umanitara sea watch 3 olanda migranti