x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Olanda va avea nevoie de mai mulţi muncitori migranţi, ca urmare a creşterii economice

Olanda va avea nevoie de mai mulţi muncitori migranţi, ca urmare a creşterii economice

12 Iun 2018   •   18:28
Olanda va avea nevoie de mai mulţi muncitori migranţi, ca urmare a creşterii economice

Cererea de muncitori migranţi în Olanda va fi şi mai mare în următorii ani, ca urmare a creşterii economice şi a îmbătrânirii populaţiei, indică un raport publicat marţi de Institutul de Cercetări Economice (SEO) al Universităţii din Amsterdam, citat de agenţia Xinhua. 

Potrivit raportului comandat de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă ABU, va fi nevoie de mai mulţi muncitori migranţi în special în agricultură şi în horticultură, în serviciile de antrepriză, vânzări angro, industria alimentară şi în metalurgie. 

În 2016, în Olanda existau 371.000 de muncitori migranţi proveniţi din centrul şi estul Europei. Ei au ocupat aproape 5% din locurile de muncă olandeze şi au contribuit cu 11 miliarde de euro la venitul naţional. 

În plus, muncitorii migranţi fac în principal munci mai puţin plătite şi de rutină, pentru care nu sunt disponibili muncitori olandezi. Fără contribuţia lor, firmele olandeze ar fi nevoite să-şi mute sau să-şi adapteze operaţiunile, se afirmă în raport. 

Prin urmare, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă a făcut apel la mai multe eforturi privind condiţii mai bune pentru primirea de muncitori migranţi, o problemă importantă fiind cea referitoare la locuinţele la preţuri accesibile. În prezent există o lipsă de circa 100.000 de spaţii de cazare pentru muncitorii proveniţi din Europa de Est, potrivit ABU.

AGERPRES

×