x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Olimpicul român închis în Italia e la un pas de eliberare

Olimpicul român închis în Italia e la un pas de eliberare

de Cristian Ionescu    |    06 Mai 2009   •   00:00

Olimpicul român închis în Italia pentru fraudă informatică ar putea fi eliberat peste câteva zile.



Procurorul Tribunalului pentru Supraveghere din Varese s-a arătat ieri în favoarea eliberării condiţionate a românului Bogdan Gabriel Ionescu (21 de ani), închis la Como pentru fraudă informatică. În mai puţin de o săptămână, românul va afla dacă şi judecătorul este de acord cu eliberarea din închisoare.

Ordinul catolic al Fraţilor Somaschi s-a oferit să-l găzduiască şi să-l întreţină pe Gabriel, iar în schimb românul să se ocupe de reţeaua lor de computere. Mai multe firme şi-au arătat, oficial, intenţia de a-l angaja pe tânăr. Una dintre ele a adresat chiar o cerere, în acest sens, către Tribunal.

EXTRĂDAT DE ROMÂNI
Bogdan Ionescu, olimpic internaţional la informatică şi matematică, a fost arestat la Craiova, în casa părinţilor, în decembrie 2007, şi apoi extrădat de justiţia română în Italia. Autorităţile din Peninsulă l-au condamnat la trei ani şi o lună de închisoare pentru fraudă informatică. Tânărul a clonat site-ul Poştei italiene, ajutând în acest fel o reţea de infractori români să golească o parte din conturile clienţilor. În octombrie anul trecut, tânărul a primit o învoire de trei ore de la închisoare ca să dea examenul de admitere la Facultatea de Inginerie Informatică de la Politehnica din Milano. A obţinut cea mai mare notă din istoria facultăţii, la un test pe care l-a terminat în 20 de minute. În prima sesiune de examene, tânărul i-a impresionat din nou pe profesori, atât prin punctajele maxime obţinute la teste, cât şi prin viteza cu care le rezolva.

×
Subiecte în articol: diaspora