x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ONU a stabilit care este cea mai FERICITA tara din lume!

ONU a stabilit care este cea mai FERICITA tara din lume!

14 Mar 2018   •   13:56
ONU a stabilit care este cea mai FERICITA tara din lume!

Expertii Natiunilor Unite au publicat un nou clasament al celor mai fericite tari din lume. Analizand un pachet de indicatori care influenteaza gradul de confort al vietii in 156 de state incluse in top, autorii raportului au plasat pe prima pozitie Finlanda.

 

Este vorba de World Happiness Report elaborat pe baza datelor valabile pentru 2017. Printre criteriile luate in considerare in elaborarea lucrarii, se numera durata de viata, asigurarea a tot ceea ce inseamna asistenta sociala si medicala, precum si nivelul de coruptie din tarile supuse analizei.

Pe pozitia a doua s-a situat Norvegia, liderul de anul trecut al clasamentului. Printre cele mai fericite tari figureaza, de asemenea, Danemarca, Islanda, Elvetia, Olanda, Canada, Noua Zeelanda, Suedia si Australia.

"Se pare ca tarile nordice fac ceva mai corect pentru a crea conditii bune pentru o viata buna", a comentat Mick Wiking, directorul general al Happiness Research Institute. "Altfel spus, aceste state sunt mai bune cand se pune problema de a transfera bunastarea in prosperitate", a adaugat el. 

×