x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ONU: Măsurile restrictive amenință viața a zeci de milioane de femei și copii

ONU: Măsurile restrictive amenință viața a zeci de milioane de femei și copii

29 Apr 2020   •   10:55
ONU: Măsurile restrictive amenință viața a zeci de milioane de femei și copii

Măsurile restrictive impuse din cauza pandemiei de coronavirus ar putea duce la 7 milioane de sarcini neplanificate, potrivit unei analize a Fondului ONU pentru Populaţie (UNFPA), transmite dpa.

Circa 47 de milioane de femei din ţări sărace şi în curs de dezvoltare ar putea rămâne fără contraceptive din cauza întreruperilor  din lanțul de aprovizionare.

Analiza arată că şase luni de măsuri restrictive ar putea provoca 31 de milioane de cazuri de violenţă domestică, în condiţiile în care femeile sunt nevoite să rămână în case pentru perioade lungi de timp.

Întârzieri în programele pentru stoparea mutilării genitale (FGM) şi căsătoriei între copii ar putea rezulta în 2 milioane de noi cazuri de FGM şi alte 13 milioane de căsătorii între copii, în următorul deceniu care altfel ar fi putut fi prevenite.

"Pandemia intensifică inegalităţile şi alte milioane de femei şi fete riscă acum să-şi piardă capacitatea de a-şi planifica familiile şi de a-şi proteja corpurile şi sănătatea lor", a declarat dr. Natalia Klem, director executiv UNFPA:

 

×
Subiecte în articol: onu coronavirus masuri restrictive sarcina