x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Operaţiune antiteroristă în derulare la nord de Paris; Au fost efectuate mai multe arestări

Operaţiune antiteroristă în derulare la nord de Paris; Au fost efectuate mai multe arestări

21 Iul 2016   •   18:05
Operaţiune antiteroristă în derulare la nord de Paris; Au fost efectuate mai multe arestări
Sursa foto: FOTO - ARHIVA

Poliţia franceză efectua joi după-amiază o operaţiune antiteroristă la Argenteuil, la nord de Paris, în urma căreia au fost arestat mai multe persoane, relatează joi Le Parisien.

Operaţiunea din Argenteuil nu are legătură directă cu atacul terorist comis pe 14 iulie la Nisa, în sudul Franţei.

Potrivit Le Parisien, în cadrul operaţiunii antiteroriste au avut loc două percheziţii, aceasta vizând verificarea unei informaţii privind pregătirea unei acţiuni violente, a declarat o sursă din poliţie pentru AFP.

Secţiunea antiteroristă a Parchetului a fost sesizată.

Prima descindere a trupelor speciale a avut loc pe Avenue du Parc, în cartierul Val Notre Dame, şi a vizat o familie care locuieşte în apropierea moscheii aşa-numite Dassault şi care ar fi chiar familia imamului. Toţi membrii acestei familii, printre care şi copii, au fost arestaţi, potrivit sursei citate. Zona a fost izolată.

Cea de a doua intervenţie a avut loc în cartierul Val Sud, pe strada Maurice Utrillo, într-o locuinţă privată, şi s-a soldat cu arestarea a patru femei, printre care şi una în vârstă.

Tot la Argenteuil, în luna martie, o operaţiune antiteroristă a dus la descoperirea unui veritabil arsenal într-o ascunzătoare a lui Reda Kriket. Acesta, arestat cu câteva zile mai devreme la Bologna, era pe punctul să comită un atentat, şi potrivit premierului Manuel Valls, ar fi vizat chiar Euro 2016.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: paris franta terorism terorişti politie