x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Operatiunea "Manipularea"

Operatiunea "Manipularea"

25 Mai 2004   •   00:00

Autoritatile britanice sunt acuzate de manipulare a opiniei publice in privinta imigratiei, dupa aparitia in presa a unui raport al Ministerului de Interne, care propune o strategie de marketing pentru refacerea imaginii sifonate a Guvernului.

ANCA ALDEA

Contraatac mediatic

Studiul de 14 pagini, citat de publicatia electronica IC Scotland, sustine necesitatea unei contraofensive realizate cu sprijinul mijloacelor publicitare si a relatiilor publice. O astfel de masura ar restaura imaginea Cabinetului britanic, afectata in ultimul timp de numeroasele scandaluri si acuzatii legate de modul in care cei aflati la putere au abordat fenomenul imigrationist. Documentul indica si o arma importanta pe care Guvernul ar putea-o folosi in strategia sa de imbunatatire a imaginii. Este vorba despre televiziuni, care deja nu isi mai ilustreaza materialele despre solicitantii de azil folosind imagini cu imigranti sarind din trenurile care traverseaza Canalul Manecii, ci cu imagini ale solicitantilor de azil ale caror cereri au fost respinse. In acest contraatac mediatic trebuie atrasi si sustinatori neimplicati politic, intrucat increderea cetatenilor in Guvern, cat si in Opozitie, este in cadere libera.

Scandalul de la Bucuresti

„Imigratia reprezinta o problema majora pentru intreg Guvernul", iar sistemul „nu este nici controlat, nici administrat" - concretizeaza raportul, ultimul dintr-o serie de documente asemanatoare care au circulat prin Ministerul de Interne si care vor ajunge pe masa lui David Davis, seful acestei institutii. Publicatia aminteste, in context, de scandalul izbucnit la Bucuresti in urma cu o luna, cand un diplomat al Ambasadei britanice a trimis opozitiei din Londra un raport detaliat despre procedurile ilegale prin care romanii si vecinii nostri de la sud de Dunare au obtinut vize pentru Marea Britanie. Raportul, publicat in presa, a dus la demisia ministrului britanic pentru Imigrare, Beverly Hughes.
×
Subiecte în articol: externe