x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Operaţiunile israeliene continuă în Fâşia Gaza: mii de refugiaţi şi zeci de morţi în cartierul Shajaya

Operaţiunile israeliene continuă în Fâşia Gaza: mii de refugiaţi şi zeci de morţi în cartierul Shajaya

20 Iul 2014   •   11:18
Operaţiunile israeliene continuă în Fâşia Gaza: mii de refugiaţi şi zeci de morţi în cartierul Shajaya

Mii de palestinieni părăseau duminică dimineaţă cartierul Shajaya, aflat în estul oraşului Gaza, conform AFP, care citează informaţii ale corespondenţilor de la faţa locului, care au văzut numeroase victime pe străzi după bombardamente israeliene violente.

Ambulanţele nu se pot deplasa în această zonă apropiată de frontiera cu Israelul din cauza tirurilor intense ale tancurilor.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă, Ashra al-Qoudra, a declarat pentru AFP că cel puţin 20 de cadavre au fost scoase de sub dărâmături în cartier.

Postul de televiziune local al-Ketab a difuzat imagini cu cadavre arse, printre care şi copii, despre care susţine că sunt filmate în cartierul Shajaya.

Armata israeliană a anunţat duminică că-şi va intensifica ofensiva terestră în Fâşia Gaza în cea de a 13-a zi a operaţiunilor celui mai sângeros conflict din 2009 încoace, soldate până acum cu peste 350 de morţi.

"În această seară, faza terestră a operaţiunii se extinde cu forţe suplimentare pentru a combate terorismul în Fâşia Gaza şi a stabili o realitate care le garantează israelienilor o viaţă în securitate", a anunţat armata într-un comunicat.

×
Subiecte în articol: fasia gaza Israel morti refugiati