x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Opt români arestaţi pentru uciderea unui italian

Opt români arestaţi pentru uciderea unui italian

de Carmen Plesa    |    16 Noi 2009   •   00:00

Autorităţile italiene au arestat opt români care ar fi fost implicaţi în uciderea unui bărbat, în luna august a acestui an.

Opt români, care locuiesc în Italia au fost arestaţi, ieri, sub acuzaţia că au participat, în luna august, la uciderea italianului Bartolomeo Casparrino, informează Corriere della Sera.

Între cei opt arestaţi se află şi o femeie. Se pare că Ştefania N. este cea care a furnizat grupului informaţii despre Bartolomeo Casparrino, un intalian care lucra ca om de serviciu şi care ţinea în casă economiile de-o viaţă - 50.000 de euro.

Trei dintre arestaţi sunt rezidenţi de mai mult timp la Vairano, localitate în care s-a produs crima, unul la Caiazzo, doi la Milano şi unul la Catanzaro.

Românii se pare că erau specializaţi în furturi şi tâlhării. Momentan, bărbaţii au fost transferaţi la închisoarea Santa Maria Capua Vetere, iar femeia la penitenciarul din Pozzuoli. Mâine se va decide dacă există destule probe încât românilor să li se prelungească mandatul de arestare. Anchetatorii nu au făcut public nici un nume, până în acest moment, dar astăzi Procuratura are programată o conferinţă de presă special pe acest caz.

Românii l-ar fi omorât în bătaie pe italian, pentru a afla unde îşi ţine economiile. Mama acestuia, care se afla în casă în momentul în care au intrat românii, le-a spus până la urmă unde sunt banii, însă a fost prea târziu pentru viaţa fiului ei.

×
Subiecte în articol: diaspora