x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiile VIOLENTE fac ravagii în Australia: Sute de locuinţe în apropiere de Sydney, distruse (VIDEO)

Incendiile VIOLENTE fac ravagii în Australia: Sute de locuinţe în apropiere de Sydney, distruse (VIDEO)

17 Oct 2013   •   15:09
Incendiile VIOLENTE fac ravagii în Australia: Sute de locuinţe în apropiere de Sydney, distruse (VIDEO)
Sursa foto: Twitter
UPDATE 10:34, 18 oct - Incendiile continuau să avanseze vineri în sud-vestul Australiei, unde au distrus sute de case și cel puțin o persoană și-a pierdut viața, potrivit pompierilor, relatează AFP.  Temperaturile în scădere și vântul slab au acordat puțin răgaz serviciilor de salvare, dar aproximativ 100 de focare fac ravagii în statele New South Wales, Sydney, din care aproape 40 nu se află sub control.

Situația 'este foarte activă, foarte dinamică și foarte periculoasă', a afirmat comandantul pompierilor campaniei de stat, Shane Fitzsimmons, adăugând că cel puțin 50.000 de hectare au fost arse. 
-----------------------------------------

Cerul metropolei australiene Sydney este întunecat de fumul și de cenușa rezultate în urma unui vast incendiu izbucnit în partea de sud-est a țării și care, potrivit pompierilor, a distrus până în prezent sute de locuințe, relatează AFP, citată de Agerpres.

 Incendiul localizat în Munții Albaștri, un lanț muntos situat la circa o sută de kilometri de Sydney, a aruncat cel mai mare oraș al țării în semi-întuneric, cerul fiind acoperit de un strat de nori cu o nuanță roșiatică. Întrucât din cer cade cenușă, autoritățile sanitare i-au avertizat pe cei cu probleme respiratorii să aibă grijă.

Focul se extinde în mod imprevizibil și este întețit de vântul puternic și de temperaturile anormal de ridicate pentru acest sezon, care ajung până la 34 de grade. Rafalele puternice de vânt au împiedicat decolarea mai multor avioane dotate cu echipamente pentru stingerea incendiilor. Deocamdată nu s-au înregistrat victime omenești.

Incendiile de vegetație sunt frecvente în această țară, ele izbucnind de obicei în perioada verii australe, care începe decembrie și se încheie în februarie. În anul 2009, un incendiu în statul Victoria, tot din sudul țării, a ucis 173 de persoane și a transformat mii de locuințe în cenușă.

×