x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite: „Nu colaborați cu rușii!”

Statele Unite: „Nu colaborați cu rușii!”

22 Feb 2018   •   15:15
Statele Unite: „Nu colaborați cu rușii!”

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a declarat, ieri, că Departamentul de Stat al SUA ar fi recunoscut că ambasadorii americani din întreaga lume au primit instrucţiuni clare să convingă autorităţile ţărilor unde sunt la post să nu coopereze cu Rusia, relatează TASS.

„Chiar ieri, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat cu mândrie, în public, că ambasadorii americani din toate ţările lumii, fără excepţie, au primit instrucţiuni stricte: să meargă zilnic şi să convingă autorităţile din ţările unde sunt acreditaţi să nu coopereze cu Rusia, pe motiv că Statele Unite au instituit sancţiuni contra Federaţiei Ruse”, a declarat, ieri, Lavrov. „Cred că este suficient doar să auzi acest fapt pentru a înţelege pe ce fel de principii îşi construiesc americanii relaţiile cu ţările străine”, a remarcat apoi ministrul rus. La 20 februarie, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, a afirmat că toate misiunile diplomatice ale SUA au primit instrucţiuni, ce prevăd ca ambasadorii americani să convingă ţările în care se află la post să renunţe la relaţii de cooperare economică cu Federaţia Rusă, în primul rând în industria de armament, notează TASS. Administraţia Trump consideră că a reuşit să împiedice Moscova să încheie diverse contracte cu parteneri străini, în valoare de aproximativ trei miliarde de dolari, prin aplicarea noii legi, care prevede înăsprirea sancţiunilor faţă de Rusia.

Rusia a fost supusă unor sancţiuni din partea Uniunii Europene şi a Statelor Unite, începând cu 2014, după ce a invadat Crimeea.

 

 

×