x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Organizaţia Mondială a Comeţului "a tratat foarte rău" SUA, potrivit lui Donald Trump

Organizaţia Mondială a Comeţului "a tratat foarte rău" SUA, potrivit lui Donald Trump

03 Iul 2018   •   13:19
Organizaţia Mondială a Comeţului "a tratat foarte rău" SUA, potrivit lui Donald Trump

Donald Trump şi-a apărat poziţia controversată cu privire la tarife şi comerţ, chiar dacă la nivel global acestea sunt dezarobate, scrie The Guardian.

La o întâlnire cu prim-ministrul Olandei, Mark Rutte, în Biroul Oval, luni, preşedintele a afirmat că Organizaţia Mondială a Comerţului nu a tratat corespunzător SUA. “Sper că îşi schimbă modul de acţiune. Ne-au tratat foarte rău pentru mulţi, mulţi ani şi de aceea ne aflam într-un mare dezavantaj cu Organizaţia Mondială a Comeţului. Nu plănuim nimic acum, dar dacă nu ne tratează cum trebuie, vom face ceva”, a spus Donald Trump, luni.

La aceeaşi întâlnire, preşedintele a spus că negociatorii său au fost “foarte aproape de a face unele acorduri comerciale foarte bune – acorduri comerciale corecte, nu vreau să spun bune, vreau să spun corecte – acorduri comerciale corecte pentru plătitorii noştri de taxe şi pentru muncitorii noştri şi pentru fermierii noştri”.

Compania Goldman Sachs a avertizat că a doua jumătate a anului 2018 va fi dură pentru investitori, în condiţiile în care au de-a face cu taxele în creştere, în timp ce ultimul sondaj al IHS Markit despre fabricile din America a descoperit că tarifele se află în creştere pentru manufacturile din SUA.

×