x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Organizaţia Statul Islamic a revendicat atacul de la Universitatea de stat din Ohio

Organizaţia Statul Islamic a revendicat atacul de la Universitatea de stat din Ohio

29 Noi 2016   •   22:09
Organizaţia Statul Islamic a revendicat atacul de la Universitatea de stat din Ohio
Sursa foto: FOTO - Captura video

Organizaţia jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul de ieri de la Universitatea de stat din Ohio, unde un imigrant somalez care a intrat cu maşina într-un grup de pietoni şi a înjunghiat ieri 11 persoane cu un cuţit de măcelărie, informează Reuters.

Autorităţile americane au anunţat marţi că autorul atacului, Abdul Razak Ali Artan, ar fi acţionat singur şi ar fi devenit radical fără să intre neapărat în contact cu o grupare extremistă. El a fost împuşcat de poliţişti la locul atacului.

Poliţia din Columbus, unde se află campusul, nu a putut da detalii despre motivaţia care a stat la originea atacului, mai ales că anchetatorii nu au găsit nicio dovadă a legăturii lui Artan cu vreo organizaţie jihadistă.

Anchetatorii au afirmat că modul de a opera al lui Artan se înscrie în ceea ce specialiştii numesc "lup singuratic", la fel ca şi bărbatul care a împuşcat 49 de oameni la un club din Orlando, Florida, în luna iunie sau autorul atacului de la baza militară Chattanooga, Tennessee, unde au murit patru puşcaşi marini anul trecut.

Anchetatorii încercau să găsească şi un mesaj pe care l-ar fi postat Artan pe Facebook şi care conţinea afirmaţii inflamatorii despre nemulţumirea sa faţă de faptul că vede atât de mulţi musulmani ucişi.

Artan, rezident american de origine somaleză în vârstă de 20 de ani, este la prima infracţiune şi a ajuns în SUA în 2014. Anchetatorii cred că a stat o vreme în Pakistan, ca majoritatea refugiaţilor somalezi care ajung în SUA.

Sursa: AGERPRES

×